Blog
Μαρ 28

2ο ΔΕΛΤΙΟΥ ΤΥΠΟΥ OHA 2017

OPEN HOUSE ATHENS 2017 …Η μεγαλύτερη αρχιτεκτονική γιορτή της Αθήνας!

1- 2 ΑΠΡΙΛΙΟΥ OHΑ 2017 | EVERY BUILDING HAS A STORY TO TELL

Το Open House μετρά ήδη 4 χρόνια στην Αθήνα. Πρόκειται για έναν από τους σημαντικότερους διεθνείς θεσμούς για την ανάδειξη και προώθηση της αρχιτεκτονικής. Η ιδέα ξεκίνησε από το Λονδίνο το 1992 και μέχρι σήμερα έχει διαδοθεί σε περισσότερες από 35 πόλεις ανά την υφήλιο. Η δράση Open House προσκαλεί το ευρύ κοινό να εξερευνήσει και να κατανοήσει την αξία της αρχιτεκτονικής και του δομημένου περιβάλλοντος.

Κάθε χρόνο, για ένα διήμερο, δημόσια και ιδιωτικά κτίρια με αρχιτεκτονικό ενδιαφέρον ανοίγουν τις πύλες τους στο κοινό δωρεάν, και η πόλη μετατρέπεται σε ένα ανοιχτό μουσείο, με εκθέματα τα ίδια της τα κτίρια και την αρχιτεκτονική τους.

Στο φετινό ανανεωμένο πρόγραμμα του OPEN HOUSE Athens οι συμμετέχοντες θα εχουν την ευκαιρία να ξεναγηθούν σε πάνω από 100 ΚΤΙΡΙΑ και χώρους από τους 450 ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ μας, χορηγός των οποίων είναι η η εταιρεία ΠΑΠΑΣΤΡΑΤΟΣ. Μεταξύ άλλων το πρόγραμμα του OPEN HOUSE Athens έχει διευρυνθεί με ένα σύνολο παράλληλων δράσεων με στόχο να απευθυνθεί σε ακόμα ευρύτερο κοινό.

To Open House Athens 2017 πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του Υποργείου Πολιτισμου & Αθλητισμου, του Υπουργείου Τουρισμου, του Δήμου Αθηναίων, του Ελληνικού Ινστιτούτου Αρχιτεκτονικής, του Ε.Ο.Τ. και με την υποστήριξη της Ένωσης Ξενοδόχων Αθηνών, Αττικής και Αργοσαρωνικού και του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος.

Μέγας χορηγός της εκδήλωσης ε­ίναι η εταιρεία κουφωμάτων SIAS­.

 

Αναλυτικά το πρόγραμμα 29/3 -2/4

OPEN BOX 29/3- 2/4

Το OPEN BOX είναι το ενημερωτικό περίπτερο του OPEN HOUSE Athens 2017, στο οποίο ο κόσμος θα έχει τη δυνατότητα να ενημερωθεί για τη δράση και το φετινό πρόγραμμα και να προμηθευτεί τα αναμνηστικά προϊόντα, θα βρίσκεται στο βιβλιοπωλείο IANOS, Σταδίου 24.

 

OPEN SCHOOL 31/3-2/4

To εκπαιδευτικό πρόγραμμα του OHA περιλαμβάνει οργανωμένες επισκέψεις σε ορισμένα από τα κτίρια του προγράμματος την Παρασκευή 31 Μαρτίου, οι οποίες απευθύνονται σε τμήματα σχολείων και σχολών ή και άλλα οργανωμένα γκρουπ εκπαιδευτικού χαρακτήρα. Για συμμετοχή είναι απαραίτητος ο προγραμματισμός της επίσκεψης.

Παράλληλα, ένα νέο εκπαιδευτικό πρόγραμμα διοργανώνεται φέτος για τους μικρούς φίλους του OPEN HOUSE, σε συνεργασία με τους Κid A workshop το Σάββατο 1 και την Κυριακή 2 Απριλίου. Μέσα από δύο διαδραστικά παιχνίδια τα παιδιά καλούνται να ανακαλύψουν τον κόσμο της αρχιτεκτονικής. Για τη συμμετοχή απαιτείται κράτηση μέσω της ιστοσελίδας μας, καθώς ο αριθμός των θέσεων είναι περιορισμένος.

Περισσότερες πληροφορίες εδώ.

 

OPEN EMBASSY 31/3

Φέτος για πρώτη χρονιά, σε συνεργασία με την Αμερικάνικη και τη Νορβηγική Πρεσβεία, δυο σημαντικά κτίρια Πρεσβειών ανοίγουν τις πόρτες τους σε επίτιμους προσκεκλημένους του OPEN HOUSE Athens 2017, οι οποίοι θα έχουν τη δυνατότητα να γνωρίσουν από κοντά την ιδιαίτερη αρχιτεκτονική τους και τις χώρες που βρίσκονται πίσω από αυτές, μέσω ειδικών παρουσιάσεων από αρχιτέκτονες και το προσωπικό των Πρεσβειών.

 

OPEN PHOTO 31/3-9/4

Ο διαγωνισμός φωτογραφίας, που καθιερώθηκε ήδη από το πρώτο OPEN HOUSE Athens, δίνει στο κοινό την ευκαιρία να μοιραστεί την εμπειρία του και τη ματιά του. Το θέμα του φετινού διαγωνισμού είναι “FRAME YOUR VIEW”. Οι επισκέπτες μπορούν να συμμετέχουν στον διαγωνισμό ανεβάζοντας από δημόσιο προφίλ στο instagram φωτογραφίες που τράβηξαν κατά τη διάρκεια του OPEN HOUSE Athens 2017, γράφοντας #sias_oha2017. Οι φωτογραφίες που θα αποδώσουν με τον πιο πρωτότυπο τρόπο το θέμα του διαγωνισμού, μέσα από το πρίσμα του OPEN HOUSE Athens, θα κερδίσουν φωτογραφικές μηχανές Fujifilm.

Περισσότερες πληροφορίες εδώ.

 

MADE IN ATHENS powered by jamjar.gr 31/3-02/04

Με την παράλληλη αυτή δράση οι επισκέπτες θα έχουν την δυνατότητα να παρακολουθήσουν ξεναγήσεις σε δημιουργικούς  χώρους παραγωγής της πόλης. Οι ξεναγήσεις θα γίνουν από τους ίδιους τους δημιουργούς- παραγωγούς και οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να δουν από κοντά τον τρόπο με τον οποίο δουλεύουν, χρησιμοποιώντας σύγχρονες και παραδοσιακές μεθόδους. Στο πρόγραμμα του MADE in Athens powered by jamjar.gr συμμετέχουν φέτος 20 δημιουργοί και χώροι παραγωγής,

Περισσότερες πληροφορίες εδώ.

 

OPEN TOURS 01-02/04

Πρόκειται για την κυρίως δράση του OPEN HOUSE Athens: το σαββατοκύριακο των αρχιτεκτονικών ξεναγήσεων.  Στο φετινό πρόγραμμα συμμετέχουν 89 κτίρια και χώροι στην Αθήνα. Δημόσια κτίρια, ιδιωτικά διαμερίσματα, μονοκατοικίες, χώροι εκπαίδευσης, γραφεία, ξενοδοχεία, θέατρα, εκκλησίες, μουσεία,… συνιστούν το φετινό πρόγραμμα και 450 εθελοντές επιστρατεύονται για να σας ξεναγήσουν! Η είσοδος είναι ελεύθερη για όλους και δεν γίνονται κρατήσεις.  Μπορείτε να δείτε τα κτίρια που συμμετέχουν στο πρόγραμμα εδώ.

 

OPEN BIKE 01-02/04

Η δράση αυτή προσκαλεί τον κόσμο να γνωρίσει  την αρχιτεκτονική της πόλης ποδηλατώντας! Για την κάθε διαδρομή θα σχηματιστεί ένα μικρό γκρουπ ποδηλατών, που θα ακολουθήσει μια συγκεκριμένη διαδρομή και θα ξεναγηθεί με προτεραιότητα σε 4 κτίρια. Στους συμμετέχοντες παρέχεται ηλεκτρικό ποδήλατο και κράνος ασφαλείας από τη Solebike και αναμνηστικό υλικό του OPEN HOUSE Athens 2017. Για τη συμμετοχή απαιτείται κράτηση μέσω της ισοτοσελίδας μας.

Περισσότερες πληροφορίες εδώ.

 

OPEN YOUR PORTFOLIO εως 02/04

Η Σχολή Βακαλό Art & Design στο πλαίσιο των παράλληλων εκδηλώσεων του OPEN HOUSE Athens 2017 διεξάγει διαγωνισμό υποβολής πορτφόλιο με βραβείο μια υποτροφία για το μεταπτυχιακό πρόγραμμα Αρχιτεκτονικής Εσωτερικού Χώρου (ΜΑ Architectural Design). Αφορά το ακαδημαϊκό έτος 2017-18 και θα απονεμηθεί στο άτομο που θα πρωτεύσει σε διαγωνισμό με θέμα “συνολικό πορτφόλιο”.

Περισσότερες πληροφορίες εδώ.

 

Papastratos OPEN VOTE 01-07/04

Βραβείο κοινού ΟΗΑ 2017!  Ο κόσμος φέτος θα εχει την δυνατότητα να ψηφισει μέσω της ιστοσελίδας μας το κτίριο που του άρεσε περισσότερο ετσι ωστε να αναδείξει το αγαπημένο κτίριο του κοινού για το OPEN HOUSE Athens 2017.

Περισσότερες πληροφορίες εδώ.

 

TIME TO CLOSE Party 02/04

Μετά από όλες τις OPEN δράσεις, η αυλαία του OPEN HOUSE Athens 2017 δεν θα μπορούσε, παρά να κλείσει με ένα πάρτυ, όπου είναι καλεσμένοι όλοι οι επισκέπτες, εθελοντές, συμμετέχοντες και υποστηρικτές του OPEN HOUSE. Την Κυριακή 2/4 μετα τις 9μμ στο 48 Urban Garden (Αρματολών  & Κλεφτών 48), με το ΟΗΑ 2017 signature cocktail by Roberto Cavalli Vodka.

 

Φωτογραφικό υλικό της εκδήλωσης θα βρείτε εδώ.

Τον χάρτη με τα κτίρια που συμμετέχουν στο ΟΗΑ 2017, με διευθύνσεις και ωράρια, θα βρείτε εδώ.

 

Περισσότερες πληροφορίες:

Ρενάτα Δούμα,  υπεύθυνη επικοινωνίας ΟΗΑ

Τ: 6937213824 Μ: info@openhouseathens.gr | www.openhouseathens.gr

Facebook: Open House Athens | Twitter: @openhouseathens | Instagram: openhouseathens

 

Διοργάνωση: OPEN HOUSE GREECE

H Εταιρεία Open House Greece είναι μία Αστική Mη Κερδοσκοπική Εταιρεία με σκοπό την προώθηση και προβολή της Αρχιτεκτονικής και του Πολιτισμού, στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, μέσω των ετήσιων δράσεων Open House Athens και Open House Thessaloniki. Ιδρύθηκε το Μάιο του 2012 και ανήκει στην ευρύτερη οικογένεια του Open House Worldwide (www.openhouseworldwide.org), που μεριμνά για την παγκόσμια προβολή κάθε εκδήλωσης Open House.