Blog
Ιούν 17

ΤΟ 8ο OPEN HOUSE ATHENS ΕΠΙΣΤΡΕΦΕΙ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΑ

Η αγαπημένη αρχιτεκτονική γιορτή της πόλης επιστρέφει και φέτος διαδικτυακά. Το πρόγραμμα του OHA 2021, με μεγάλο χορηγό για άλλη μία χρονιά την εταιρεία κουφωμάτων Sias S.A., περιλαμβάνει 19 βίντεο, που θα κάνουν πρεμιέρα από τις 24 ως τις 27 Ιουνίου και θα παραμείνουν διαθέσιμα στο κανάλι του Open House Athens, ένα livestream event, ένα 3d virtual tour και πλήθος διαγωνισμών για το κοινό!

Αναλυτικά το πρόγραμμα:

LIVESTREAM | 24/6 18:00-21:00
Η έναρξη του online event σηματοδοτείται μέσω μιας ζωντανής σύνδεσης, όπου προσκεκλημένοι ομιλητές θα παρουσιάσουν έργα τους. To πρόγραμμα και οι καλεσμένοι της ζωντανής διαδικτυακής εκδήλωσης θα ανακοινωθούν σύντομα.
Χορηγός δράσης: SIAS S.A.

OPEN OFFICE | πρεμιέρα 25/6
Ξεναγήσεις σε 5 αρχιτεκτονικά γραφεία της Αθήνας. Η δράση έχει ως στόχο να αναδείξει το επάγγελμα του αρχιτέκτονα, συστήνοντας στο κοινό καταξιωμένους, αλλά και ανερχόμενους αρχιτέκτονες, που ξεχωρίζουν στον εργασιακό τους κλάδο. Οι ξεναγήσεις πραγματοποιούνται από τους ίδιους τους αρχιτέκτονες και το κοινό έχει τη δυνατότητα να γνωρίσει τις συνθήκες, τον τρόπο και τον χώρο μέσα στον οποίο εργάζονται. Τα αρχιτεκτονικά γραφεία που συμμετέχουν στο πρόγραμμα είναι: Workshop | Dionisis Sotovikis, Bobotis+Bobotis Architects, R.C.Tech, Tsolakis Architects, Aristides Dallas Architects.
Χορηγός δράσης: DIMAND real estate development

3D VIRTUAL TOUR | πρεμιέρα 25/6
Μια εικονική περιήγηση στο αρχιτεκτονικό γραφείο Workshop | Dionisis Sotovikis, μέσω μιας τρισδιάστατης απεικόνισης. Η εταιρεία METRICA A.E. για άλλη μια χρονιά μας προσφέρει την εμπειρία μιας 3D ξενάγησης, χρησιμοποιώντας την Matterport Pro2 3D Camera. Πρόκειται για ένα σύγχρονο «εργαλείο» που αιχμαλωτίζει τον χώρο σε πολύ λίγα λεπτά και δημιουργεί αυτοματοποιημένα εντυπωσιακά 3D virtual tours, αλλά και μια πληθώρα άλλων μέσων όπως 4K φωτογραφίες, λεπτομερείς κατόψεις κ.α.
Χορηγός δράσης: METRICA

VIRTUAL TOURS | πρεμιέρα 26/6
Η κύρια δράση περιλαμβάνει και φέτος μια σειρά από αρχιτεκτονικές ξεναγήσεις για το ευρύ κοινό σε 9 σύγχρονα κτίρια της Αθήνας, οι οποίες θα πραγματοποιηθούν μέσω virtual tours. Τα κτίρια που συμμετέχουν είναι: Cosmote HQ & TV Studios των LC Architects, Διαμέρισμα στο Φάληρο των Plaini and Karahalios Architects, Ρετιρέ στην Βουλιαγμένη των Synama, Ogarden Suites των A31 Architecture, HOUSE E των Burger Katsota Architects, The den των Studiomateriality, Κτίριο Εθνικής Ασφαλιστικής των Mario Botta, SPARCH (Rena Sakellaridou & Morpho Papanikolaou), Μονοκατοικία στην Πολιτεία των A & O Architects, Villa 13 των Parthenios architects+associates.
Χορηγός δράσης: SIAS S.A.

MADE IN ATHENS | πρεμιέρα 27/6
Μια ακόμα αγαπημένη παράλληλη δράση του OHA, που περιλαμβάνει ξεναγήσεις σε χώρους δημιουργίας και παραγωγής της πόλης, δεν θα μπορούσε να λείπει από το διαδικτυακό φεστιβάλ μας! Στόχος της είναι να αναδείξει τη δημιουργική πλευρά της πόλης, συστήνοντας στο κοινό καταξιωμένους, αλλά και ανερχόμενους δημιουργούς που δραστηριοποιούνται στην Αθήνα και ξεχωρίζουν στον εργασιακό τους κλάδο. Η online εκδοχή της περιλαμβάνει 5 βίντεο ξεναγήσεων σε ισάριθμους χώρους δημιουργίας και παραγωγής της Αθήνας. Στο πρόγραμμα συμμετέχουν οι: Alexandra Bissa, Tind, Καλλιτεχνική Βιβλιοδεσία: Αλεξία Κοκκίνου, Sektor30, Stratis Tavlaridis.
Χορηγός δράσης: KLEEMANN

Το πρόγραμμα του ΟΗΑ 2021 πλαισιώνουν και οι καθιερωμένοι διαγωνισμοί, που έχουν αγκαλιαστεί θερμά από το κοινό τα προηγούμενα χρόνια. Αναλυτικά:

OPEN YOUR PORTFOLIO | 7/6-16/7
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΠΟΡΤΦΟΛΙΟ | ΥΠΟΤΡΟΦΙΑ «ΕΛΕΝΗ ΒΑΚΑΛΟ»
Η Σχολή Βακαλό Art & Design, με αφορμή τη συμπλήρωση 100 χρόνων από τη γέννηση της Ελένης Βακαλό (ιδρύτρια της Σχολής, ποιήτρια, ιστορικός της τέχνης, τεχνοκριτικός, 1921-2001) και θέλοντας να αποτίσει φόρο τιμής σε αυτή τη σπουδαία προσωπικότητα, προκηρύσσει την ΥΠΟΤΡΟΦΙΑ «ΕΛΕΝΗ ΒΑΚΑΛΟ» για προπτυχιακές σπουδές Designσε ένα από τα προγράμματα της Σχολής. Η υποτροφία αφορά το ακαδημαϊκό έτος 2021-22, και καλύπτει το σύνολο των διδάκτρων του Α΄ έτους σπουδών (αξίας 7.000€), ενώ δύναται να επεκταθεί για τον συνολικό κύκλο των τριετών σπουδών (έως το ποσό των 19.000€), υπό την προϋπόθεση συγκέντρωσης υψηλής βαθμολογίας στο τέλος κάθε έτους.
Χορηγός δράσης: ΒΑΚΑΛΟ Art & Design College

FABER OPEN PHOTO | 24-30/6
Ο διαγωνισμός φωτογραφίας, που διεξάγεται κάθε χρόνο στο instagram, δίνει στο κοινό την ευκαιρία να μοιραστεί την εμπειρία του και τη ματιά του. Είναι ανοιχτός σε όλους, ερασιτέχνες και επαγγελματίες φωτογράφους, λάτρεις της αρχιτεκτονικής, της Αθήνας και του OPEN HOUSE Athens. Οι τρεις φωτογραφίες που θα διακριθούν μέσα από αυτόν βραβεύονται με έπαθλα φωτογραφικές μηχανές Fujifilm. Στην επιλογή των νικητών συμμετέχει και το κοινό, καθώς στην τελική φάση καλείται να ψηφίσει ανάμεσα στους φιναλίστ. Το θέμα του φετινού διαγωνισμού, εμπνευσμένο από τον χορηγό της δράσης, Faber, είναι “Air Matters”. Για συμμετοχή στον διαγωνισμό το κοινό καλείται να ανεβάσει φωτογραφίες με δημοσίευση στο instagram, από δημόσιο προφίλ, χρησιμοποιώντας το hashtag #faber_oha2021.
Χορηγός δράσης: FABER

ISOMAT OPEN VOTE | 25/6-4/7
Φέτος, που οι ξεναγήσεις θα γίνουν διαδικτυακά, οι θεατές έχουν τη δυνατότητα να αναδείξουν το αγαπημένο τους βίντεο, ψηφίζοντας μέσω της ιστοσελίδας για την ανάδειξη των καλύτερων βίντεο στις 3 κατηγορίες: Open Office, Virtual Tours, Made in Athens. Όλοι οι ψηφοφόροι συμμετέχουν αυτόματα στην κλήρωση για μια φωτογραφική μηχανή Fujifilm instax mini 11.
Χορηγός δράσης: ISOMAT

* Η αφίσα της εκδήλωσης και οι εφαρμογές της προέκυψαν μέσα από τον διαγωνισμό DESIGN THE POSTER, που συνδιοργανώθηκε με την Σχολή Βακαλό Art & Design, στον οποίον κέρδισε η πρόταση του Νίκου Δουμάνη.


Μέγας χορηγός: SIAS S.A. 

Χορηγοί επικοινωνίας: ΕΡΤ, Δεύτερο Προγράμμα 103,7 & Kosmos 93.6