ΠΡΕΣΒΕΙΑ ΝΟΡΒΗΓΙΑΣ

ΠΡΕΣΒΕΙΑ ΝΟΡΒΗΓΙΑΣ

Η νέα πρεσβεία της Νορβηγίας στην Αθήνα ολοκληρώθηκε το 2016. Το αρχιτεκτονικό γραφείο gfra architecture ανέλαβε να σχεδιάσει ένα σύγχρονο, επαγγελματικό και λειτουργικό περιβάλλον, επιδιώκοντας ταυτόχρονα μια αναγνωρίσιμη ταυτότητα, που ανακλά το νορβηγικό χαρακτήρα. Η κεντρική ιδέα -το φως- έρχεται ως απάντηση σε αυτά τα ζητούμενα.
Επιμήκεις φωτιστικές λωρίδες στην οροφή εισάγουν μόνιμο φυσικό και τεχνητό φως σε όλο το χώρο. Ανά τακτά χρονικά διαστήματα αυτό το φως ξαφνικά παίρνει αποχρώσεις πράσινου ή μπλε, όπως ακριβώς εμφανίζεται το βόρειο σέλας στο νορβηγικό ορίζοντα. «Ραχοκοκαλιά» του σχεδιασμού είναι ο μεγάλος τοίχος με την δυναμική λευκή κατασκευή εμπνευσμένη από την αντανάκλαση των βουνών στο νερό ενός φιόρδ.
Η γραφιστική και η σήμανση όλης της πρεσβείας, που είναι εμπνευσμένη από τα παραδοσιακά νορβηγικά πλεκτά Selbu, και η επίπλωση Νορβηγικού design ολοκληρώνουν την αίσθηση του χώρου, ορίζοντας ακόμα ένα επίπεδο Νορβηγικής ταυτότητας και χρώματος.

Στην ξενάγηση θα συμμετέχουν ο αρχιτέκτων Joost Frijda και ο γραφίστας Χαράλαμπος Ανδρεανίδης. Ακόμα, θα πραγματοποιηθεί βιντεοπροβολή με τα στάδια της κατασκευής και της σχέσης της αρχιτεκτονικής λύσης με την ιδιαίτερη κουλτούρα και ιστορία της Νορβηγίας.

ΩΡΑΡΙΟ
05/04 10:00-12:00

Φωτογραφίες: Παναγιώτης Βουμβάκης

Απαιτείται κράτηση

  • Open House OPEN EMBASSY
  • Διεύθυνση Χατζηγιάννη Μέξη 5
  • Πρόσβαση Μ3: Ευαγγελισμός
  • Είδος κτιρίου ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΙ ΧΩΡΟΙ
  • Περιοχή ΙΛΙΣΙΑ - ΠΑΓΚΡΑΤΙ - ΚΑΛΛΙΜΑΡΜΑΡΟ
  • Περίοδος 21ος ΑΙΩΝΑΣ