ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΕΛΑΙΟΥΡΓΙΚΟΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΕΛΑΙΟΥΡΓΙΚΟΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

MADE IN KALAMATA

O Αγροτικός Ελαιουργικός Συνεταιρισμός Καλαμάτας ιδρύθηκε το 1963. Βρίσκεται στην Ανατολική Συνοικία της Καλαμάτας στην περιοχή Γιαννιτσάνικα. Η κύρια δραστηριότητα του είναι η παραγωγή ελαιολάδου (ελαιοποίηση) εδώ και πολλές δεκαετίες. Επίσης ασχολείται με την προώθηση των πορτοκαλιών-χυμοποίηση, τα σαπούνια με βιολογικό λάδι και αρωματικά φυτά Ταϋγέτου.
Έχει προχωρήσει στον εκσυγχρονισμό των εγκαταστάσεων του με μηχανήματα 2 φάσεων όπου όλα τα απόβλητα επαναχρησιμοποιούνται προς όφελος του περιβάλλοντος. Η παραγωγή ρεύματος γίνεται μέσα από φωτοβολταϊκά συστήματα που ενισχύουν την αυτονομία της επιχείρησης για αυτοκατανάλωση και εφαρμογή ενεργειακού συμψηφισμού.
Ο Αγροτικός Ελαιουργικός Συνεταιρισμός Καλαμάτας παράλληλα είναι ο πρώτος συνεταιρισμός που πήρε το σήμα επισκέψιμου ελαιοτριβείου από το Υπουργείο Τουρισμού. Στο χώρο γίνονται ξεναγήσεις τόσο στο αγρόκτημα όσο και στις εγκαταστάσεις του. Αυτή τη περίοδο βρίσκεται υπό διαμόρφωση και το ιστορικό μουσείο ελιάς και ελαιολάδου με μηχανήματα και αντικείμενα του «παλιού καιρού».

ΩΡΑΡΙΟ
01/06 11:00-15:00
02/06 


Φωτογραφίες: αρχείο συνεταιρισμού

Δεν απαιτείται κράτηση
  • Open House MADE IN KALAMATA
  • Διεύθυνση Ελαιοχωρίου 1