Blog
Απρ 13

ΑΠΟΛΟΓΙΣΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΟΗΑ 2018

OPEN HOUSE Athens 2018 | OUR MEETING POINT

Το OPEN HOUSE Athens, που έκλεισε φέτος τα 5 χρόνια παρουσίας του στην πόλη της Αθήνας, ολοκληρώθηκε με τεράστια επιτυχία, καθώς χιλιάδες Αθηναίοι –και όχι μόνο– ξεναγήθηκαν σε δημόσια και ιδιωτικά κτίρια πραγματοποιώντας συνολικά 35.000 επισκέψεις!

Η μεγαλύτερη γιορτή αρχιτεκτονικής για την πόλη συνοδευόταν από πλήθος παράλληλων δράσεων, με στόχο να απευθυνθεί σε ακόμα μεγαλύτερο κοινό. Οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να ξεναγηθούν σε πάνω από 100 ΚΤΙΡΙΑ και χώρους από τους 500 ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ μας. Από τις 29/03 το ΟΗΑ σε συνεργασία με την Κυπριακή, Νορβηγική και Ολλανδική Πρεσβεία, μέσω της παράλληλης δράσης OPEN EMBASSY, έδωσε την δυνατότητα στους επισκέπτες να γνωρίσουν από κοντά την ιδιαίτερη αρχιτεκτονική των τριών αυτών κτιρίων- χώρων. Από τις 30/03 στο OHA επανήλθε η παράλληλη δράση MADE in Athens, κατά την οποία οι επισκέπτες ξεναγήθηκαν σε χώρους παραγωγής και δημιουργίας από τους ίδιους τους παραγωγούς- δημιουργούς, και το OPEN SCHOOL, κατά το οποίο μαθητικά και άλλα οργανωμένα εκπαιδευτικά γκρουπ είχαν την ευκαιρία να ξεναγηθούν σε κάποια από τα κτίρια που συμμετείχαν στο πρόγραμμα. Κατά τη διάρκεια του σαββατοκύριακου διοργανώθηκε επίσης, σε συνεργασία με τους Kid A Workshop, ένα διαδραστικό εργαστήρι εκμάθησης αρχιτεκτονικής για παιδιά ηλικίας 7-11 ετών στην σχολή Βακαλό Art & Design. (OPEN JUNIOR). Το σαββατοκύριακο περιελάμβανε ακόμα βόλτες με ποδήλατο. Λάτρεις της αρχιτεκτονικής και του ποδηλάτου είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν την πόλη ποδηλατώντας μέσω της παράλληλης δράσης OPEN BIKE. Οι επισκέπτες είχαν τη δυνατότητα να ενημερωθούν για τη δράση και να προμηθευτούν τον έντυπο οδηγό, καθώς και αναμνηστικά προϊόντα της εκδήλωσης από το ενημερωτικό περίπτερο (OPEN BOX) του OPEN HOUSE Athens στο βιβλιοπωλείο IANOS (Σταδίου 24). Μετά από αυτόν τον μαραθώνιο αρχιτεκτονικών ξεναγήσεων, η αυλαία έκλεισε, όπως κάθε χρόνο, με τον πιο όμορφο και γιορτινό τρόπο, με το TIME TO CLOSE Party, το βράδυ της Κυριακής 02/04 στο 48 Urban Garden με τον  Κωνσταντίνο Ανάση στα decks.

Παράλληλα διεξήχθησαν οι εξής διαγωνισμοί:
– Ο καθιερωμένος διαγωνισμός φωτογραφίας OPEN PHOTO στο instagram, που είχε φέτος θέμα τους εθελοντές και έτρεξε στο #galaiosphotostore_oha2018. Τρεις νικητές θα κερδίσουν φωτογραφικές μηχανές Fujifilm.
– Ένα πρωτότυπο “κυνήγι θησαυρού”, στο οποίο οι επισκέπτες του OPEN HOUSE Athens 2018 εντόπισαν προϊόντα ΙΚΕΑ στα κτίρια, τα ανέβασαν στο Instagram, με #FindingIKEΑ και τρεις νικητές κέρδισαν δωροκάρτες IKEA.
– Ο διαγωνισμός OPEN VOTE, όπου το κοινό ψήφιζε μέσω της ιστοσελίδας την αγαπημένη του ξενάγηση, διεκδικώντας παράλληλα μια φωτογραφική μηχανή Fujifilm. Ως αγαπημένη του κοινού αναδείχθηκε η ξενάγηση στο Amalias 36.
– Ο διαγωνισμός OPEN your portfolio, που διοργανώνει η Σχολή Βακαλό Art & Design στο πλαίσιο του OPEN HOUSE Athens 2018, με βραβείο μια υποτροφία για το μεταπτυχιακό πρόγραμμα Αρχιτεκτονικού σχεδιασμού (ΜΑ Architectural Design). Οι υποβολές  ηλεκτρονικού portfolio γίνονται δεκτές μέχρι τις 15 Απριλίου. Θετικά στην αξιολόγηση των υποψηφίων θα μετρήσει η (προαιρετική) παρακολούθηση του μονοήμερο OPEN design workshop, το Σάββατο 21 Απριλίου, με θέμα τον σχεδιασμό μιας εφήμερης κατασκευής ως information point του OPEN HOUSE Athens.

Άλλο ένα OPEN HOUSE Athens έγινε πραγματικότητα χάρη στην συνεισφορά πολλών ανθρώπων. Θερμές ευχαριστίες σε όσους συμμετείχαν στην πραγματοποίηση του: στους φορείς και τους χορηγούς που υποστήριξαν έμπρακτα την εκδήλωση, στους χορηγούς επικοινωνίας για την προβολή της, στους ιδιοκτήτες και χρήστες των κτιρίων, στους αρχιτέκτονες που μας εμπιστεύονται το έργο τους και τέλος στους 500 εθελοντές μας! WE WERE ALL PART OF THIS GREAT TEAM!

Ραντεβού σε ένα χρόνο, στο OPEN HOUSE Athens 2019!

To Open House Athens πραγματοποιήθηκε με μεγάλο χορηγό την εταιρεία κουφωμάτων SIAS, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού & Αθλητισμού, του Υπουργείου Τουρισμού, του Δήμου Αθηναίων, του Ελληνικού Ινστιτούτου Αρχιτεκτονικής, του ομίλου UNESCO Πειραιώς και Νήσων και με την υποστήριξη της Ένωσης Ξενοδόχων Αθηνών, Αττικής και Αργοσαρωνικού και του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών κι ακόμα, υπό την ευγενή χορηγία των: Σχολή Βακαλό Art & Design, Ikea, Galaios Photostore, Landmark, Eθνική Ασφαλιστική, Inver, Ianos, Thessprint, Αττικό Μετρό Α.Ε. Kartell, Grivalia, Fujifilm, Volkswagen,  Δ. Παπανδρέου Α.Ε., Η Σαμ τα έχει με το λάθος αγόρι, Solebike, Aldigron, των χορηγών φιλοξενίας Coco-mat Ηotel Athens & Coco-mat Hotel Nafsika και με χορηγούς επικοινωνίας: Alpha TV, Alpha radio, EnLefko, Athens Voice 102,5, Αθήνα 984, Athens Voice, nextdeal.gr, Popaganda, EλCulture, toradiofono.gr, EK magazine, Cozyhome, Cozyvibe, Δομες Index, IG Greece και X-pat Athens.

Φωτογραφικό υλικό της εκδήλωσης θα βρείτε εδώ.

 

Περισσότερες πληροφορίες:

Ρενάτα Δούμα,  υπεύθυνη επικοινωνίας ΟΗΑ
Τ: 6937213824 Μ: info@openhouseathens.gr | www.openhouseathens.gr
Facebook: Open House Athens | Twitter: @openhouseathens | Instagram: openhouseathens

Διοργάνωση: OPEN HOUSE GREECE

H Εταιρεία Open House Greece είναι μία Αστική Mη Κερδοσκοπική Εταιρεία με σκοπό την προώθηση και προβολή της Αρχιτεκτονικής και του Πολιτισμού, στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, μέσω των ετήσιων δράσεων Open House Athens και Open House Thessaloniki. Ιδρύθηκε το Μάιο του 2012 και ανήκει στην ευρύτερη οικογένεια του Open House Worldwide (www.openhouseworldwide.org), που μεριμνά για την παγκόσμια προβολή κάθε εκδήλωσης Open House.

_______________________________
φωτογραφία: Γιώργος Γερακιανάκης