Blog
Απρ 08

ΑΠΟΛΟΓΙΣΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΟΗΑ 2017

OHΑ 2017 | EVERY BUILDING HAD A STORY TO TELL

Τo 4o OPEN HOUSE Athens ολοκληρώθηκε με τεράστια επιτυχία και χιλιάδες άνθρωποι επισκέφτηκαν τα κτίρια του ΟΗΑ 2017 το σαββατοκύριακο 1 & 2 Απριλίου στην Αθήνα. Συνολικά πραγματοποιήθηκαν 33.000 επισκέψεις!

Η μεγαλύτερη γιορτή αρχιτεκτονικής για την πόλη συνοδευόταν απο πλήθος παράλληλων δράσεων  με στόχο να απευθυνθεί σε ακόμα μεγαλύτερο κοινό. Οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να ξεναγηθούν σε πάνω από 100 ΚΤΙΡΙΑ και χώρους από τους 450 ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ μας.

Από τις 31/03 το OHA ξεκίνησε με την παράλληλη δράση MADE IN ATHENS powered by jamjar.gr κατά την οποία οι επισκέπτες ξεναγήθηκαν σε χώρους παραγωγής και δημιουργίας από τους ίδιους τους παραγωγούς- δημιουργούς.

Κατά το OPEN SCHOOL μαθητικά και άλλα οργανωμένα εκπαιδευτικά γκρουπ είχαν την ευκαιρία να ξεναγηθούν σε κάποια από τα κτίρια που συμμετείχαν στο πρόγραμμα του ΟΗΑ 2016 την Παρασκευή 31/3. Κατά τη διάρκεια του σαββατοκύριακου σε δύο κτίρια του ΟΗΑ 2017 διοργανώθηκαν για πρώτη φορά, σε συνεργασία με τους Kid A Workshop, διαδραστικά εργαστήρια εκμάθησης αρχιτεκτονικής για παιδιά ηλικίας 8-12 ετών.

Παράλληλα, για πρώτη χρονιά, σε συνεργασία με την Αμερικάνικη και τη Νορβηγική Πρεσβεία, δυο σημαντικά κτίρια Πρεσβειών άνοιξαν τις πόρτες τους για περιορισμένο αριθμό ατόμων, οι οποίοι είχαν τη δυνατότητα να γνωρίσουν από κοντά την ιδιαίτερη αρχιτεκτονική τους (OPEN EMBASSY).

Το σαββατοκύριακο περιελάμβανε ακόμα βόλτες με ποδήλατο από την εταιρεία Solebike. Λάτρεις της αρχιτεκτονικής αλλά και του ποδηλάτου είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν την πόλη ποδηλατώντας μέσω της παράλληλης δράσης OPEN BIKE.

Οι επισκέπτες είχαν τη δυνατότητα να ενημερωθούν για τη δράση και να προμηθευτούν τον έντυπο οδηγό καθώς και αναμνηστικά προϊόντα της διοργάνωσης από το ενημερωτικό περίπτερο (OPEN BOX) του OPEN HOUSE Athens στο βιβλιοπωλείο IANOS (Σταδίου 24).

Ο καθιερωμένος διαγωνισμός φωτογραφίας OPEN PHOTO, διεξάγεται ακόμα μέχρι τις 09/04. Ανεβάζοντας από δημόσιο προφίλ στο instagram φωτογραφίες από το OPEN HOUSE Athens 2017, γράφοντας #sias_oha2017. Οι φωτογραφίες που θα αποδώσουν με τον πιο πρωτότυπο τρόπο το θέμα του διαγωνισμού “FRAME YOUR VIEW” θα κερδίσουν φωτογραφικές μηχανές από την Fujifilm.

Φέτος, μέσω του Papastratos OPEN VOTE, το κοινό έχει τη δυνατότητα να ψηφίσει από την ιστοσελίδα μας το κτίριο που του άρεσε περισσότερο, έτσι ώστε να αναδείξει το αγαπημένο κτίριο του κοινού για το OPEN HOUSE Athens 2017.

Η Σχολή Βακαλό Art & Design στο πλαίσιο των παράλληλων εκδηλώσεων του OPEN HOUSE Athens 2017 (OPEN YOUR PORTFOLIO) πραγματοποίησε διαγωνισμό υποβολής πορτφόλιο με βραβείο μια υποτροφία για το μεταπτυχιακό πρόγραμμα Αρχιτεκτονικής Εσωτερικού Χώρου (ΜΑ Architectural Design).

Το βράδυ της Κυριακής 02/04 η αυλαία του OPEN HOUSE Athens 2017 έκλεισε με ένα πάρτυ στο 48 Urban Garden με τους Konstantinos Anassis και Billy Kal στα decks. Οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να διασκεδάσουν αλλα και να φωτογραφηθούν στο Selfiebooth που είχε στηθει ειδικά για την περίσταση (TIME TO CLOSE Party)!

Αλλο ένα OPEN HOUSE Athens έγινε πραγματικότητα χάρις στην συνεισφορά πολλών ανθρώπων. Θερμές ευχαριστίες σε όλους συμμετείχαν στην πραγματοποίηση του, στους φορείς και τους χορηγούς που υποστήριξαν έμπρακτα την εκδήλωση, στους χορηγούς επικοινωνίας για την προβολή της, στους ιδιοκτήτες και χρήστες των χώρων, στους αρχιτέκτονες που μας εμπιστεύονται το εργο τους και τέλος στους 450 εθελοντές μας! WE WERE ALL PART OF THIS GREAT TEAM!

Ραντεβού σε ένα χρόνο στο OPEN HOUSE Athens 2018!

To Open House Athens πραγματοποιήθηκε με μεγάλο χορηγό την εταιρεία κουφωμάτων SIAS­, χορηγό εθελοντών την εταιρεία ΠΑΠΑΣΤΡΑΤΟΣ, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού & Αθλητισμού, του Υπουργείου Τουρισμού, του Δήμου Αθηναίων, του Ελληνικού Ινστιτούτου Αρχιτεκτονικής, του Ε.Ο.Τ. και με την υποστήριξη της Ένωσης Ξενοδόχων Αθηνών, Αττικής και Αργοσαρωνικού, του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος και του O.A.Σ.Α κι ακόμα, υπό την ευγενή χορηγία των: Σχολή Βακαλό Art & Design, Jamjar.gr,  ΙΑΝΟS, TITAN, Thessprint, Eθνική Ασφαλιστική, OSD, Fujifilm, Volvo,  Δ. Παπανδρέου Α.Ε., Solebike, Landmark, Ergon, Selfiebooth, Addart, των χορηγών φιλοξενίας Wyndham Grand Athens και Cocomat Ηotel Athens και με χορηγούς επικοινωνίας: Alpha TV, Alpha radio, EnLefko, Αθήνα 984, Πρακτορείο ΑΠΕ-ΜΠΕ, Athens Voice, Popaganda, EλCulture και EK magazine.

Φωτογραφικό υλικό της εκδήλωσης θα βρείτε εδώ.

Το short version απολογιστικό βίντεο της εκδήλωσης θα το βρείτε εδώ.

 

Περισσότερες πληροφορίες:

Ρενάτα Δούμα,  υπεύθυνη επικοινωνίας ΟΗΑ

Τ: 6937213824 Μ: info@openhouseathens.gr | www.openhouseathens.gr

Facebook: Open House Athens | Twitter: @openhouseathens | Instagram: openhouseathens

 

Διοργάνωση: OPEN HOUSE GREECE

H Εταιρεία Open House Greece είναι μία Αστική Mη Κερδοσκοπική Εταιρεία με σκοπό την προώθηση και προβολή της Αρχιτεκτονικής και του Πολιτισμού, στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, μέσω των ετήσιων δράσεων Open House Athens και Open House Thessaloniki. Ιδρύθηκε το Μάιο του 2012 και ανήκει στην ευρύτερη οικογένεια του Open House Worldwide (www.openhouseworldwide.org), που μεριμνά για την παγκόσμια προβολή κάθε εκδήλωσης Open House.